Princeza Ksenija u Kini 2017

ARTEK 2012

Jubilej CNP

Gala koncert povodom 10 godina nezavisnosti Crne Gore 29.05.2016

Baletsko takmičenje "Mia Čorak Slavenska" u Zagrebu 2012

 

voca people

Proslava jubileja "15 godina igre"

 

Festival Artek 2011 - Ukraina

Princeza Ksenija

"Princeza Ksenija" na festivalu "Varna 2012"

 

Rapsodija 29

Multimedijalni spektakl “Rapsodija 29”, rađen u produkciji Baletske škole “Princeza Ksenija”, a u režiji Stanka Crnobrnje, održan 18.05.2011,godine u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

“Rapsodija 29” posvećena je obilježavanju dvjestogodišnjice rođenja najvećeg kompozitora ere romantizma Roberta Šumana, dok je drugi junak predstave još jedan poznati Robert Šuman, francuski državnik, koji se smatra jednim od utemeljivača ideje o ujedinjenoj Evropi.

“'Rapsodija 29' je multimedijalna scenska priča o dva evropska velikana istog imena i njihovim grandioznim djelima, jednom iz XIX, a drugom iz XX vijeka, priča o Evropi, i o nama u Evropi, u XXI vijeku.

Publici ovog vremena, 'Rapsodija' nudi susret sa izvanrednom muzikom velikog Šumana i upozavanje sa idejama koje krase ono najbolje što Evropa u sebi ima, a to su: tradicija, čast, disciplina, uzvišenost i, iznad svega, hrabrost”, kazao je reditelj Crnobrnja.

“Rapsodija” je okupila internacionalnu ekipu umjetnika.

Pored baletskog ansambla škole “Princeza Ksenija” u spektaklu će kao solista nastupiti ukrajinski baletan Konstantin Kostjukov.

Koreografi predstave su Sonja Lepetanov, nekadašnja balerina i više puta nagrađivani koreograf i Katja Petrovska, balet majstor bugarske Nacionalne opere.

Scenografiju je osmislila Ivana Vana Prelević, a kostime Ivana Vasić.